صنعت مخابرات ایران
صنعت مخابرات ایران تقریباً،تحت سلطه شرکت مخابرات ایران (TCI) است. نفوذ خط ثابت در سال ۲۰۰۴ از نظر استانداردهای منطقه ای نسبتاً توسعه یافته بود و ۲۲ خط به ازای هر ۱۰۰ نفر بود.مصر با ۱۴خط تلفن و عربستان سعودی با ۱۵ و امارات با ۲۷ در رتبه بالاتر از ایران قرار داشت.ایران تا سال ۲۰۱۲ بیش از ۱ تلفن همراه به ازای هر ساکن داشت.ایران دارای جمعیتی بالغ بر ۸۰ میلیون نفر است که حدود ۵۶ درصد از ایرانیان زیر ۲۵ سال سن دارند.در سال ۲۰۰۸، بیش از ۵۲۰۰۰ دفتر روستایی وجود داشت که خدمات مخابراتی را به روستاهای سراسر کشور ارائه می کردند.تعداد خطوط تلفن ثابت بالای ۲۴ میلیون با ضریب نفوذ ۳۳.۶۶ درصد است.در سال ۲۰۱۲، ۴۳ میلیون کاربر اینترنت در ایران وجود داشت که این کشور را از نظر تعداد در خاورمیانه اول کرد.
در سال ۲۰۲۰، ۷۰ میلیون ایرانی از اینترنت پرسرعت همراه استفاده می کنند.ایران جزو پنج کشور اول است که نرخ رشد بالای ۲۰ درصد و بالاترین سطح توسعه در مخابرات را داشته است.ایران گواهینامه ویژه یونسکو را برای ارائه خدمات مخابراتی به مناطق روستایی دریافت کرده است.تا پایان سال ۲۰۰۹، بازار مخابرات ایران با ۹.۲ میلیارد دلار چهارمین بازار بزرگ منطقه بود و انتظار میرود با نرخ رشد ترکیبی سالیانه ۶.۹ درصدی تا سال ۲۰۱۴ به ۱۲.۹ میلیارد دلار برسد.
دولت رسانه های پخش را اداره می کند ، که شامل سه ایستگاه رادیویی ملی و دو شبکه ملی تلویزیون و همچنین ده ها ایستگاه رادیویی و تلویزیونی محلی است. در سال ۲۰۰۰ ۲۵۲ رادیو ، ۱۵۸ مجموعه تلویزیونی ، ۲۱۹ خط تلفن و ۱۱۰ رایانه شخصی برای هر ۱۰۰۰ نفر از ساکنان وجود داشت. رایانه ها برای استفاده در خانه در اواسط دهه ۱۹۹۰ مقرون به صرفه تر شدند و از آن زمان تقاضا برای دسترسی به اینترنت به سرعت افزایش یافته است. در سال ۱۹۹۸ ، وزارت پست ها و ارتباطات از راه دور (با تغییر نام وزارت اطلاعات و ارتباطات) شروع به فروش حساب های اینترنتی به عموم مردم کرد. در سال ۲۰۰۶ ، درآمد صنعت ارتباطات ایران ۱.۲ میلیارد دلار تخمین زده شد.
digital phone
بر اساس مجله الکترونیکی سیستم های اطلاعاتی در کشورهای در حال توسعه (EJISDC)، بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) در سال ۲۰۰۲ سهم ۱.۱ تا ۱.۳ درصد از تولید ناخالص داخلی را داشت.حدود ۱۵۰۰۰۰ نفر در بخش ICT مشغول به کار هستند که حدود ۲۰۰۰۰ نفر در صنعت نرم افزار هستند. در سال ۲۰۰۲ تعداد ۱۲۰۰ شرکت فناوری اطلاعات (IT) ثبت شده بود که ۲۰۰ شرکت از آنها در توسعه نرم افزار فعالیت داشتند.صادرات نرم افزار در سال ۲۰۰۸ حدود ۵۰ میلیون دلار بود.بین سالهای ۲۰۰۹ و ۲۰۲۰، بازار مخابرات بیش از دو برابر شد.